NÉGY NAP AZ AFRIKA EXPÓN

Remekül éreztük magunkat az Afrika Expon, sok-sok új emberrel ismerkedtünk meg, Támogatók és Önkéntesek csatlakoztak hozzánk és négy szakmai beszélgetésen is részt vettünk.

expo5

HOGY MI VOLT A LEGJOBB?

  • Jó volt mesélni az érdeklődőknek Afrikáról, programjainkról. A látogatóknak nagyon tetszettek a színes anyagok, a kézzel készített ajándéktárgyak, a könyvek, a kiadványok és a dekoratív standunk is, ami barátságos, laza hangulatot sugárzott. 🙂
  • Az Afrikában dolgozó szervezetek nagy része itt volt. Hosszú idő után újra találkozhattunk azokkal a szervezetekkel, akik szintén Afrikában dolgoznak: volt lehetőségünk beszélgetni egymással és megosztani tapasztalatainkat az afrikai segítségnyújtásról.
  • Önkénteseinkkel együtt standolni. 😊 Ezúton is köszönjük a sok segítséget! Közösen tettünk azért, hogy jobban megismerjék Malit és Ruandát az emberek és támogassák a gyermekek tanulását és a lányok ügyét.
    Négy szakmai beszélgetésen is részt vettünk: a gyermektámogatás, a felsőoktatási ösztöndíjprogramok, a női sorsok és a zöld iskolák kapcsán is képviseltettük magunkat. Jöttek új ötletek, felmerültek új együttműködési lehetőségek. A tudásmegosztás nagyon jól működött!
  • A tavalyi év legnagyobb szponzora: a Hungary Helps – Magyarország segít munkatársai fáradhatatlanul dolgoztak a sikeres rendezvény megvalósításán és aktívan jelen voltak, érdeklődve hallgatták a tapasztalatokat.
  • Mind a szervező, mind a szervezetek részéről érezhető volt a cél, ami nem más, mint közelebb jutni ahhoz, hogy: Hogyan tudunk JÓL segíteni Afrikában?
  • HAB A TORTÁN: Befejeztük az életnagyságú zsiráf foltjait! Kicsik és nagyok is leültek rajzolni és színezni, a zsiráfunk elkészült. Áttértünk új közösségi rajz projektünkre, ami egy másik veszélyeztetett állathoz, az orrszarvúhoz kötődik.