Programjaink Magyarországon

Hungaricum Stipendium támogatói csoport és mentoring 

Magyarországon Maliból és Ruandából is egyre több Hungaricum Stipenediumos ösztöndíjas diák  tanul országszerte. Ideérkezésük utáni beilleszkedésüket segíti önkénteseinkből álló támogatói csoportunk és mentoraink 

Közösségépítő találkozóink rendszeresek, kirándulásokat, közös főzéseket, sport programokat, játékokat, mozi délutánokat szervezünk. Az eddigi találkozóink fantasztikus hangulatban teltek hiszen egymás kultúrájának a megismerése sok nevetésre és rácsodálkozásra ad alkalmat, de árulkodjanak erről a fotók!     

 

A mentoring tevékenység egy önkéntes – egy diák közvetlen kapcsolatát jelenti, ami lehet akár csak egy whastapp beszélgetés, de kiterjedhet közös programok szervezésére is. A mentor elsősorban információval tudja segíteni a külföldi diákot szóljon az a helyi szokásokról, lakásbérlésről, étkezésről, vásárlásról, utazásról vagy akár az etikettről. 

Ha szeretnél csatlakozni támogatói csapatunkhoz, vagy lennél egy-egy diák mentora, akkor szívesen vesszük jelentkezésedet az info@kozelafrikahoz.hu emailcímre. 

A következő eseményünk egy nemzetközi házibuli lesz december 9-én az alapítvány székhelyén. 

Előadások Afrikáról

Magyarországi tevékenységünk keretében szívesen mesélünk Afrikáról bármikor bármilyen korosztálynak.  Leggyakrabban közép és általános iskolákba járunk és tanóra keretében tartunk érzékenyítő előadásokat, foglalkozásokat gyerekeknek, de tartottunk már egyetemi szinten is és óvodában is programot.

Fesztiválok szervezése

Több afrikai témájú fesztivál szervezésében is tevékenyen részt vettünk az elmúlt években, lásd: Ez Afrika! vagy Afrikai Mozaik fesztivál. Szívesen vállalunk hasonló feladatot, de akár zárt körübb iskolai Afrika nap megszervezését is.

rendezvény

Kerekasztalbeszélgetések

Alapítványunk szervezésében több olyan kerekasztalbeszélgetés is megvalósult, ahol egy-egy afrikai  témához kapcsolódó szakemberek beszélgettek.

Kiállítások

Törös Károly, magyar származású, nemzetközi hírű úszóedző, aki 30 évig élt Afrikában jelentős afrikai szobor, állarc és kép gyűjteményt adományozott alapítványunknak. Ezekből a tárgyakból Afrika Művészete címet szervezünk kiállításokat.