COULIBALY Ibrahim

A 10 éves Ibrahim katona szeretne lenni, ami különösen nagy bátorságra vall egy háborúban lévő országban. Az okos kisfiú nagyon jó tanuló is, a 8. helyen áll a 104 fős osztályrangsorban. 

A fiú nagyon nagy családban lakik, a nagybácsi, akivel érkezik nem is tudja, hogy hányan laknak együtt, de esküszik, hogy több, mint 30 fő: négy fiútestvér, négy feleséggel és azok gyerekei. Ebbe a nagy Coulibaly családban Ibrahim édesanyja nem tartozik bele. Valószínűleg az édesapa elvált, vagy Ibrahim házasságon kívüli gyermek. Ilyenkor a gyermek joga az apáé, így nem ritka, hogy az édesanyától elszakítva cseperedik egy gyermek az apa nagy családjában.  

Ibrahim édesapja – úgy mondják itt – “elboldogul”, mégpedig mindenféle apróság árulásával az utcán (petit commerce). Az “elboldogulás”, mint munka azt is jelenti, hogy nagyon keveset keres, így ilyenkor valaki más is besegít a családfenntartásba. Mint megtudjuk, ez nem más, mint a nagybácsi, akivel a kisfiú az iskolába érkezik. Ő az egyedüli jobban kereső a családban, akitől a több, mint 30 fős nagycsalád függ. Ő többek között állattenyésztéssel foglalkozik.