Afrika Születésnap – képes beszámoló

2023. május 25-e Nemzetközi Afrika Nap alkalmából a Szívemben Született Afrika szervezésében megvalósult rendezvényen alapítványunk is megjelent. Az eseményt Azbej Tristan (az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár) nyitotta meg, és kifejtette hogy milyen magyar állami szerepvállalások valósulnak meg Afrikában a Hungary Helps támogatott projektjei által. Ezután kerekasztal beszélgetések zajlottak Az egészségügyi, vízügyi és szanitációs helyzetről, az oktatás helyzetéről különös tekintettel Magyarország és Afrika kapcsolatára és az együttműködési lehetőségekre.

Morris Andrea a „Nők helyzete Afrikában – lehetőségek és kihívások a nőkkel foglalkozó fejlesztési projektekben” című panelbeszélgetésben vett részt Szabó Hilda (ASANTE A Gyermekekért Egyesület) és Szilágyi-Könczöl Zsófia (Szívemben Született Afrika) társaságában. A délelőtt folyamán lezajlott kerekasztal beszélgetések után, a témák kapcsán csoportos szakmai diskurzusok alakultak ki.

A korábban kisorsolt Dogon ajtó is átadásra került! Köszönjük Eszteréknek, hogy személyesen vették át Tőlünk!

Új Hint of Africa farmerdzsekiket is bemutattunk az érdeklődőknek

Délután zenével és tánccal gazdagított, rendkívül jó hangulatú programmal vártuk az érkező vendégeket! A büfében és a csokikóstolón kipróbált finomságokat az afrikai zumba órával mozoghatták le a lelkes jelentkezők.

Köszönjük a meghívást és a szervezést a Szívemben Született Afrika csapatának!