Ösztöndíjasok Maliban

A Közel Afrikához Alapítvány kuratóriuma döntött arról, hogy melyik két bamakói diák kapja meg a lehetőséget, hogy szülőföldjén jó egyetemre járhasson a Hungary Helps – Magyarország segít ösztöndíjával.

Ez az ösztöndíj három Sansfil szegénynegyedbeli lánynak már a második évét fizeti a privát főiskolán.

Idén ehhez a csapathoz csatlakozik két fiú.

Nem volt könnyű a választás, mert mindegyik jelentkező nagyon motivált volt és támogatásra érdemes. A kuratórium a legjobb eddigi tanulmányi eredményt elért két jelentkezőnek adta meg az esélyt, akik:

Moussa Bakary Traoré és

Lassine Ballo

Mindketten általános iskolás koruk óta magyar magántámogatók által járhattak iskolába, sok éve ismerjük őket.

Támogatásukat az Afrika Másként / Africa Another Way alapítványon keresztül kapták.

A fiúk nemcsak jó tanulók, de talpraesett fiatalok tele ambíciókkal. Egyikük vállalatirányítást és adminisztrációt, másikuk informatikát fog tanulni.

Gratulálunk Moussának és Lassine-nak, és kívánjuk, hogy sikereikkel majd az egész közösségüknek példát tudjanak mutatni!

„Avec l’éducation tout est possible!”

A lány ösztöndíjasaink és családjuk is aláírták az éves megállapodásunkat, amely alapján a magyar ösztöndíjban részesülnek. A megállapodásban a család elköteleződik például arra is, hogy nem fogad el házassági ajánlatot lányuk részére, amíg az tanul.

Djénéba Touré már a harmadik évét végzi, míg Astan Kouma a másodikat az EcoSup gazdasági magánfőiskolán Bamakóban.

Assitan Koné pedig az egész nyáron tartó szakmai gyakorlat után a második évet kezdi az egészségügyi főiskolán. Továbbra is szülésznő szeretne lenni.

Sok sikert nekik is a további jó tanuláshoz!

A Hungary Helps – Magyarország segít ügynökségnek köszönjük, hogy létrehozhattuk a magyar ösztöndíjat!

Az ösztöndíjnak óriási híre és sikere van a Sansfil szegénynegyedben.

A munkanélküliség és az elkeseredettség egyre nagyobb az országban. Versenyképes privát egyetemen szerzett diploma nélkül semmi esélye nincs ma egy bamakói fiatalnak munkát találni. Ezek a lányok és fiúk – reményeink szerint – példát tudnak mutatni majd a többieknek is.

De van itt még valami!

A nagy érdeklődésre való tekintettel úgy gondoltuk, hogy jó lenne több fiatalnak is megadni ezt a lehetőséget. Ezért dolgozunk azon, hogy újból legyen Közel Afrikához Egyetemi Ösztöndíj. Ez utóbbit magántámogatók adják össze. Tartsatok velünk és kövessétek a híreinket!