NDAYISHIMIYE Fabrice

Fabrice, a bandavezér

Fabrice csendes és óvatos, és már ebben a fiatal korban is rendelkezik a legtöbb olyan tulajdonsággal, amelyre egy vezetőnek szüksége van. Láthatóan ő volt a „tengerészgyalogos banda” főparancsnoka, hiszen a családi instabilitás megnehezítette, hogy iskolába járjon, vagy legalábbis otthon maradjon.

Édesanyja volt férje elhagyta őket, és visszatért Tanzániába, miután eladta a családi vagyon nagy részét. Az anya újraházasodott, elment hátrahagyva a gyerekeit, így Fabrice és négy testvére ideiglenesen egyedül maradtak.

Mire hazatért, a fiú már rossz szokásokat alakított ki, többek között mindent ellopott, ami eladható volt. Az anyja ezért bezárta az ajtókat Fabrice előtt, így a fiú az utcára került.

Igy történt, hogy Fabrice megalakította a „tengerészgyalogosok bandáját”  barátaival, akikkel az utcán találkozott. A gyerekekkel a kukákban talált ételmaradékokon éltek, és minden olyan fémtárgyat gyűjtöttek, amit ócskavasnak el tudtak adni. 

A kézműves foglalkozások alatt Fabrice volt messze a legügyesebb a csapatban. A fiúnak szüksége van támogatásra, hogy ügyességét egy fényes jövőbe csatornázza.