Mi újság Maliban? Önkéntesként a terrorizmus árnyékában

Telt házas rendezvénnyel startolt a január!  

Január 13-án, érdekességekben gazdag estét töltöttünk együtt, ahol nem csak beszámolókat és jövőbeli terveket de élő korazenét is hallgattunk Lamine Siskora koraművész előadásában, aki fantasztikus dallamokkal elvarázsolta a rendezvény résztvevőit. 

Morris Andrea (Közel Afrikához Alapítvány elnöke) és AfriKata novemberben jártak Maliban önkéntes misszión.  A nehéz politikai helyzet és a terrorizmus egyre erősebb előrenyomulása miatt, kisebb csoda, hogy Andi és Kata bejutottak az országba. Személyesen meséltek az intenzív tereptapasztalataikról, a támogatott gyerekekről, tankönyvosztásról, felmerülő nehézségekről és a mali humorról.

Andi és Kata a legutóbbi útjukról hozták haza a hangszer alapanyagot

Az est folyamán ismertettük a Közel Afrikához Alapítvány 2023-as terveit köztük a hamarosan megvalósuló Ruandai út célkitűzéseit. Az út lehetőséget biztosít, hogy alapítvány munkatársai személyesen látogathassanak el a támogatott gyerekek családjaihoz és az iskolákhoz a gyermektámogatások bővítése céljából. Ezenkívül a korábban megvalósult Semmelweis kézmosási projekt kiterjesztése Ruandára is, a tervek között szerepel. 

Két önkéntesünk beszámolt a Lányok ügye! kampányunkról és az eddig elért sikereinkről! (Mi is ez pontosan? Bővebben, itt olvashatsz erről: https://projekt.kozelafrikahoz.hu/?fbclid=IwAR2oK52h27cUHfUPH51gyJouMl9zDe1SkX37vIHowCLVoONYX14oFdbDKhU

 Az eseményre látogatók megismerkedtek a Hint of Africa társadalmi vállalkozással, néhányan színes, vidám ruhadarabokkal gazdagodtak. 

Az autentikus afrikai ételekről a Magyarországon tanuló mali egyetemisták, valamint alapítványunk nagykövete Kafiya, gondoskodtak. A résztvevők szomáliai szambusza, szonrai nemu és mogyorós csirke közül választhattak. 

Szakács csapat
Szambusza készítése

A rendezvényünkön összegyűlt adományokat a Lányok Ügye! projektünkre fordítjuk. A következő kampány létrehozásához 700.000Ft-ra van szükségünk. Ebből, támogatóink segítségével már 450.000Ft-ot elértünk! 

Köszönjük mindenkinek a részvételt és a támogatást!