Hungaricum Stipendium támogatói csoport és mentoring 

Magyarországon Maliból és Ruandából is egyre több Hungaricum Stipenediumos ösztöndíjas diák  tanul országszerte. Ideérkezésük utáni beilleszkedésüket segíti önkénteseinkből álló támogatói csoportunk és mentoraink.  

Közösségépítő találkozóink rendszeresek, kirándulásokat, közös főzéseket, sport programokat, játékokat, mozi délutánokat szervezünk. Az eddigi találkozóink fantasztikus hangulatban teltek hiszen egymás kultúrájának a megismerése sok nevetésre és rácsodálkozásra ad alkalmat, de árulkodjanak erről a fotók! 

A mentoring tevékenység egy önkéntes – egy diák közvetlen kapcsolatát jelenti, ami lehet akár csak egy whastapp beszélgetés, de kiterjedhet közös programok szervezésére is. A mentor elsősorban információval tudja segíteni a külföldi diákot szóljon az a helyi szokásokról, lakásbérlésről, étkezésről, vásárlásról, utazásról vagy akár az etikettről. 

Ha szeretnél csatlakozni támogatói csapatunkhoz, vagy lennél egy-egy diák mentora, akkor szívesen vesszük jelentkezésedet az info@kozelafrikahoz.hu emailcímre. 

A következő eseményünk egy nemzetközi házibuli lesz december 9-én az alapítvány székhelyén.