FGM Zero Tolerancia

2023-ban a női nemiszerv-csonkítás elleni kampányunkat a férfiak érzékenyítésével folytattuk. Ennek érdekében májusban egy két napos szimpóziumot szervezett helyi partnerünk a negyed vallási vezetőinek.  A meghívott vallástudós beszélt arról, hogy az excízió nem elvárás a muzulmán vallásban, majd megvitatták annak eredetét és problematikáját. A résztvevők szembesültek az excízió egészségügyi következményeivel, ami sokak számára újdonság volt. A két napos ülésen az excízió mellett megvitatták a gyermekházasságok, a nők elleni erőszak a szexuális egészség témáját is.   

A Sansfil negyed vezetője és a kerületének polgármestere egyaránt háláját fejezte ki helyi partnerünknek azért, hogy ez a találkozó létre jöhetett, ráadásul további hasonló találkozókra tett javaslatot.  Hiába, ha egyszer a szellem kiszabadul a tabuk palackjából! 😊 

Nagyon hálásak vagyunk minden támogatónknak, aki eddig hozzájárult a Lányok ügye programunk megvalósításához! Úgy érezzük, hogy átütő szemléletformálást végzünk a Sansfil negyedben az excízió kapcsán, így méltán remélhetjük, hogy támogatott lányaink gyermekei már megmenekülnek ettől a borzalmas beavatkozástól.  

Programunk következő lépése a negyed női vezetőinek továbbképzése acélból, hogy maguk is az ügy szószólóivá válhassanak. 

Folytatjuk …