Aichata TRAORÉ

Született: 2010

Aichatának nagyon jó a tanulmányi eredménye, a nagyon ritkán látott 8/10 jegyekkel. Ehhez valószínűleg az is hozzájárul, hogy idősebb társainál, 11 évesen most végzi a harmadik osztályt a Chérifoula iskolában. 

Édesanyjával érkezik a találkozóra, akiről megtudjuk, hogy harmadik feleség, már négy gyermeket szült férjének, és soha nem járt iskolába. A férj burkolóként dolgozik, de nem keres annyit, hogy eltartsa a népes családot, így öccse, azaz Aichata nagybátyjának kegyeire vannak bízva.  

Aichata édesapja sem járt iskolába, csak a koránik iskolát végezte, ahol a korán-t másolják fatáblákra a kisgyerekek. A család eddig a gyerekeket a 200 fős osztálylétszámú állami iskolába küldte, de Aichata jó képességei és szorgalma végett kiemelkedett és így megpróbálhatta a Chérifoula magán iskolát.   

Az iskola szeretné biztosítani a kislány helyét egy támogatóval. Aichata tehetségesen rajzol és tanár szeretne lenni, ha felnő.  Taníttatásával esetleg a család is egy új utat ismerhetne meg a felemelkedésre.