Lezárult a közösségi adománygyűjtési kampányunk!

A bamakoi House of Hope Nőközpont adománygyűjtése lezárult!

A projekt a Hungary Helps támogatása mellett magánszemélyek és céges partnerek (Xeless Kft, Most-Épker Kft) összefogásával valósul meg. A közösségi adománygyűjtésben összesen 58 magánadományozó segítségével 694.700 Forintot szerzett a projektünk melyet teljes egészében az épület felépítésére fordítunk!

Köszönjük Nektek, hogy hozzájárultok az építéshez! Segítségetekkel több mali lány és nő életének pozitív változását kezdeményezhetjük.

Mit finanszírozunk ebből az összegből?

A megemelkedett alapanyagárak a tervezést, kivitelezést   is nehezítik. Azonban törekszünk arra, hogy minél hamarabb egy használható épületet készítsünk el. Helyi alapanyagokból, a helyieknek munkát biztosítva,  közösen készítjük el a menedékházat. 

Honnan indultunk..?

2023-ban épülő bamakói Nőközpontunkban célunk, az erőszak és a gyermekházasságok elől menekülő lányoknak és a nemiszerv-csonkítás (FGM) komplikációival küzdő nőknek menedéket, és oktatást biztosítani. Ezenfelül, azok az excizorok, akik “leteszik a kést”, vagyis felhagynak a csonkítás tevékenységével a nőközpontban új szakmát tanulhatnak. Az év eleje óta dolgozunk a bamakói nőközpontunk finanszírozásának megteremtésén. A ház ötlete egy ajándékba kapott telekből indult ki, amire helyi partnerünnkel, a Sini Sanuman-nal ráálmodtunk egy női oktatóközpontot és menedékházat. 

Hol tart jelenleg a House of Hope projekt?

A magyar önkéntes építészcsapat (tagjai: Nusser Diana, Bogdan Funk, Morris Andrea) elkészítette a több funkciós épület terveit és ezt már látványtervek formájában is megtekinthetitek.

Milyen egységekből áll a House of Hope?

Különlegessége, hogy a telken maximálisan kihasználja a természetes légáramlást és az árnyékolást, valamint, hogy közösségi tér és menedék is lesz egyszerre, de egymástól jól elkülönítve.  A földszinten a látogató elsőként a Cyber Café-val találkozik, ami egy közösségi irodaszolgáltatás (nyomtatás, internet) és recepció lesz. Az irodaszolgáltatás célja bevételszerzés az épület fenntarthatóságára.

Mögötte egy szellős udvar és két osztályterem, ami egybe nyitva közösségi tér lehet, nagyobb létszámú gyűléseknek, előadásoknak. A kisebbik oktató terem hátsó teraszára kerül a szappanfőző műhely. A két osztályteremben a lányok írás-olvasást, informatikát, szabás-varrást tanulhatnak, amivel új, önálló életet kezdhetnek.  Ha menedéket kereső nő érkezik, akkor ő a pszichológus meghallgató szobájába megy egyenesen (iroda néven a földszínten), és utána felvezetik az emeletre a privát részre. Az emeleten hátul hálóterem, saját fürdővel, mögötte a teraszon konyha, az előtérben pedig két iroda kap majd helyet.

Ha Te is szeretnéd támogatni projektünket, megteheted számlaszámunkon: MagNet Bank (forint) 16200010-10097432; Közel Afrikához Alapítvány; közlemény: House of Hope . Együttműködésekkel, megjelenésekkel kapcsolatban keress minket az info@kozelafrikahoz.hu emailcímen.