House of Hope projekt

Álmunk, hogy egyetlen nőnek se kelljen csonkítottan, tanulatlanul, 

kényszerházasságban élnie! De ahhoz, hogy ez az álom valóra váljon, szükségünk van rád is! 

Mali partnerünk, a Sini Sanuman Szervezet egy helyi jómódú férfitól adományba kapott egy kihasználatlan telket. A Sansfil nyomornegyed közelében ezen a telken fog felépülni a Sini Sanuman és a Közel Afrikához Alapítvány együttműködésében egy nőközpont, a House of Hope.    

A Remény Háza menedékhelyként és lehetőségként szolgál majd az erőszak és a gyermekházasságok elől menekülő lányoknak, akik itt esélyt kapnak a továbblépéshez szükséges tudás elsajátítására. Oktatásuk az írás és olvasás tanításával kezdődik majd, hiszen a nyomornegyedekben ritkán biztosítottak ezek az alapvető ismeretek.   

A továbbképzések között olyan szakmákban szerezhetnek majd gyakorlatot az ideérkező lányok és nők, mint a szappankészítés vagy a varrás. Hisszük, hogy a tanulás lehetősége mindenkinek jár! Ezen felül a nőközpontban átképzési lehetőséget kapnak a nemiszerv-csonkítást  korábban hivatásszerűen végző volt „excizor” asszonyok is. Ezzel a tevékenységünkkel szeretnénk egy új lehetőséget teremteni számukra, amelyből hosszútávon bevételük származhat.   

  

A House of Hope Bamakóban, a Sansfil nyomornegyed mellett fog helyet kapni, mert ebből a negyedből indult alapítványunk alaptevékenysége, a bamakói gyermektámogatás, ahol ma is több száz kisiskolás jár iskolába magyar támogatóiknak köszönhetően. Ahogy a kislányok cseperedtek, úgy kerültünk az elmúlt évtizedben egyre közelebb a lányok problémáihoz és így jutott tudomásunkra, hogy mindegyikük érintett az FGM (Teljes vagy részleges kivágása, csonkítása a női nemi szervnek.)  által. Szeretnénk, ha legalább az ő gyermekeik és húgaik megmenekülnének ettől a súlyos fájdalommal járó, veszélyes beavatkozástól. 

A nőközpont építéséhez nagy összefogásra van szükség.  

Köszönjük, ha bármekkora összeggel hozzájárulsz a bamakói nőközpont megépüléséhez, a bamakói lányok és asszonyok felemelkedéséhez! 

Támogatásodat az alábbi számlaszámon várjuk:  

Közel Afrikához Alapítvány, MagNet Bank: 16200010-10097432, 

Közlemény: “nőközpont”